Sestavi in regali za udobno opremljeno dnevno sobo

Iščete popoln sestav za dnevno sobo? Želite kombinirati omarice z različnimi vrstami regalov? Želite ločeno enoto od ostalega pohištva ali dopolnjujoč kos? Obstajajo različne vrste, dimenzije in oblike regalov. Izbirate lahko med visečimi, prostostoječimi, visokimi, nizkimi, dolgimi, kratkimi in podobno. Nadalje se osredotočite tudi na različne materiale, dimenzije, postavitve in sestave. Uporabite jih lahko kot samostojno enoto brez zasteklitve ali vrat, ali pa jih transformirate v omare. Izberete lahko tudi samo delno zaprte police, kjer zasteklite ali dodate vrata le na srednji del, stranske police pa uporabite kot odlagalne police za knjige in različne okrasne predmete.

Estetska dovršenost

Regali estetsko dopolnjujejo opremo, vendar imajo tudi izjemno praktično nalogo. Njihova odlika je velika nosilnost teže. To pomeni, da prenesejo velike obremenitve in tudi neenakomerno razporeditev teže predmetov. Klasični modeli so bili sestavljeni iz stranic in polic. Izbirali ste sicer lahko med različnimi dimenzijami in barvami, vendar ste bili pri drugih dodatkih precej omejeni. Dandanes jih je možno dopolniti z drsnimi ali klasičnimi vrati ali pa celo z delno ali popolno zasteklitvijo.

Dimenzije in kombiniranje z drugimi predmeti

Pred nakupom bodite pozorni na to, koliko prostora imate na voljo za namestitev novega pohištva. Regali so namreč praviloma malo večjih dimenzij. Odločite se tudi ali želite prostostoječ ali viseč element. Razmislite ali naj bo povsem ločen od ostalega pohištva ali naj bo pritrjen nanj. V kolikor želite, da regal dopolni obstoječo razporeditev pohištva, razmislite tudi o samem materialu in barvi. Velikokrat iščemo pohištvo v podobnih odtenkih, vendar smo na koncu razočarani. Dandanes klasičnih pravil glede opreme ni več. Veliko ljudi tako kombinira različne stile, barve in materiale. Pomembno je samo, da se vizualno dopolnjujejo.

 

Dodatki in izboljšave

Zaprti modeli vam vseeno nudijo veliko možnosti za modernizacijo. Na voljo imate klasična lesena vrata in steklena vrata, ki jim sami izberete način zapiranja. Namesto klasičnega zapiranja je dandanes na voljo odpiranje na potisk, mehko odpiranje in zapiranje regalov s posebnimi vodili ter celo odpiranje s pomočjo elektrike. Slednje je manj primerno za družine z majhnimi otroci.

Comments are closed.

Post Navigation