Olje, ki lahko pozdravi čisto vse

Določena živila postajajo vse bolj priljubljena tudi zaradi najrazličnejših raziskav, ki kažejo na to, da pomembno vplivajo tudi na naše zdravje. Med njimi so tudi različna olja, ki jih kombiniramo še z drugimi živili, da jih še lažje in z večjim užitkom uživamo. Pomembno mesti zavzema tudi olje črne kumine. Na trgu ga lahko kupimo marsikje, uporabniki tovrstnega olja pa nam svetujejo, naj ga kupujemo v spletni trgovini, ki na svoje prodajne police postavlja še druga izjemno zdravilna sredstva.

Olje črne kumine je vsestransko uporabno

Če bi uporabnike olja črne kumine vprašali, zakaj je ta vrsta olja sploh koristna, bi nam verjetno večina od njih odgovorila, da je olje primerno za vse tegobe, s katerimi se srečujemo. Že v starih časih pa so bili podobnega mnenja, saj so trdili, da olje črne kumine lahko pozdravi prav vse, razen smrti ne.

Uporaba olja črne kumine se na grobo razdeli na notranjo ter zunanjo. Uporablja se predvsem za nego suhe ter občutljive kože, kot masažno olje ali balzam za telo v kombinacijami z drugimi olji. Uporablja se tudi v prehrani. Lahko samostojno ali pa tudi kot dodatek k drugim jedem, predvsem hladnim. Uporabniki vedo, da segrevanje takega olja ni najbolj primerno oziroma priporočljivo. S segrevanjem namreč izgubi mnoge zdravilne učinke.

Olje črne kumine lahko redno jemljemo od 3 do največ 4 tednov, in sicer maksimalno 3 čajne žličke na dan. Olje pa se odsvetuje nosečnicam in ženskam, ki želijo zanositi.

Še nekaj podatkov o črni kumini

Olje črne kumine je torej narejeno iz črne kumine, ki izvira iz Indije. Taka vrsta rastline lahko zraste do pol metra visoko. Njena semena so grenka in tudi rahlo poprasta. Nekateri jo ravno zaradi tega uporabljajo kot zelo zdrav nadomestek popra. Njen vonj nas močno spominja na koromač in na janež.

Študije črne kumine pa so dokazale njeno izjemno učinkovitost. To so poznala že zelo stara ljudstva. V naših koncih je črna kumina poznana tudi pod imenom zamorska kumina ali pa kot navadna črnika.

Kot smo že omenili, iz nje izdelujejo predvsem olje črne kumine, ki se uporablja v zdravilstvu, kozmetiki in kulinariki.

Sorodna vsebina: