Varčevanje za starost se vsekakor splača

Dandanes ljudje veliko varčujemo, čeprav ne moremo kaj dosti privarčevati. No, vsaj večina ljudi. Tako varčujemo za novi avto, pohištvo ter podobno. Varčevanje pomeni, da na stran dajemo določeno količino denarja, ki se na koncu nabere ter zadostuje za tisto, kar smo si zadali kupiti. Pri tem pa se vsi zavedamo tudi dejstva, da je pomembno tudi varčevanje za pokojnino.

Nekateri nanj še ne pomislijo, ker menijo, da so premladi in da je tako ali tako še nedorečeno. Ljudje celo dvomijo v to, ali se nam to vresnici sploh splača ali je morda celo bolje za nas, da denar potrošimo že sedaj, ta trenutek in da se s prihodnostjo še ne ukvarjamo. Strokovnjaki pa nas pri tem še kako svarijo, kako pomembno je varčevanje za pokojnino in da je vse veliko odvisno tudi samo od nas samih. To, ali se bomo odločili za dodatno pokojninsko zavarovanje, je pa odvisno samo od nas.

Varčevanje za pokojnino z današnjim dnem

Racionalni ljudje se zavedajo, da je varčevanje za pokojnino vendarle izjemnega pomena. Nanj nas opozarjajo tudi strokovnjaki s področja, kjer se ukvarjajo s pokojninskim zavarovanjem. Pogosto nam v ospredje postavljajo pokojninsko vrzel, ki skorajda strezni vsakega posameznika. Zavedati se moramo namreč, da naša pokojnina ne bo tolikšna, kot pa je plača, ki jo sedaj prejemamo enkrat na mesec. Strokovnjaki so izračunali, da bi v tem trenutku na primer dobili 90 % pokojnine, in sicer glede na našo plačo. Teh preostalih 10 % pa je vrzel, o kateri govorimo, in jo je vsekakor potrebno zapolniti, če želimo, da bomo na stara leta živeli dovolj udobno in da nam ne bo treba obremenjevati naših bližnjih.

Kakor koli že, varčevanje denarja, je del našega življenja in potrebno je v akcijo vstopiti že zdaj, četudi nas leta še ne skrbijo tako zelo. Prej bomo začeli, večje udobje nas bo čakalo na koncu. Če vas zanima kako varčevati za pokojnino, vam svetujem, da se obrnete na svetovni splet, saj vam je lahko v veliko pomoč.

Comments are closed.

Post Navigation