Avtomobilski univerzalni strešni nosilci

Avtomobilski univerzalni strešni nosilci za prevažanje strešnih kovčkov

Ko se z avtomobilom odpravljamo na pot, se neredko znajdemo v situaciji, da imamo premalo prostora za vso prtljago pa tudi za vse športne rekvizite. Najpreprostejša rešitev za to so vsekakor strešni nosilci, ker z njimi lahko najhitreje povečamo tovorno kapaciteto svojega vozila. Obenem pa nam takšen način lahko zagotovi povsem varno pot do cilja. Na voljo je več vrst strešnih nosilcev za avto. To so avtomobilski univerzalni strešni nosilci, strešni nosilci za kolo ter strešni nosilci za snežne deske in smuči. Prvi tip je namenjen za prevažanje strešnih kovčkov. S slednjimi lahko na zelo učinkovit način povečamo prtljažni prostor

Uporabljajte cerado za avto v vseh letnih časih

S cerado za avto zaščitite vozilo pred poškodbami

V kolikor doma nimate garaže, je priporočljivo, da uporabljate cerado za avto, s katero zaščitite vozilo pred poškodbami. Ponjava tudi ohladi notranjost vozila, saj prekriva vse površine, kjer se sonce upre. S cerado za avto tako zmanjšate verjetnost poškodb ter znižate temperaturo v poletnih mesecih.

Izboljšajmo izgled našega avtomobila s senčili

Dandanes je zelo pogosto, da so osebna vozila opremljena s senčili za avto. Lahko, da je ta oprema že tovarniško vgrajena, ali pa jo kupimo z rabljenim vozilom. V vsakem primeru se dostikrat zgodi, da že priložena senčila ne izgledajo najbolje in zato se vozniki izogibajo njihovi uporabi. Najbolj je, če kupimo poprodajne izvedbe, ki imajo boljšo zaščito pred soncem, kot tudi druge prednosti. Vedno pa je dobro, da notranjost kabine zaščitimo pred močnim soncem. Tako bomo zagotovili, da bo vožnja v vročih dneh bolj udobna in varna.

Izbrati zimske gume ali verige?

Če imate na avtu nameščene ustrezne zimske gume oziroma pnevmatike, potem vaš avto vsekakor zadostuje zakonskim predpisom. Zakon namreč voznikom nalaga, da morajo avto v zimskem obdobju opremiti z zimsko opremo. To so lahko zimske gume ali verige za avto, pri čemer je odločitvi voznika prepuščeno, za kaj se bo odločil. V resnici pa je najbolje uporabljati kar oboje. Zakaj? Ker boste tako najbolje pripravljeni na zimo in na zimske razmere!

Kakovostne letne gume za večjo varnost na cesti

Zagotovo se tudi sami še kako dobro zavedate, da izbira pravih in kakovostnih letnih gum oziroma pnevmatik vpliva na vašo varnost na cesti in  tudi na varnost drugih udeležencev. Prevozno sredstvo višjega cenovnega razreda s slabimi gumami je veliko nevarnejše kot pa avto nižjega cenovnega razreda s kakovostnimi pnevmatikami. 

Učinkovita zaščita za avto pred vremenskimi nevšečnostmi

Vremenske razmere so iz leta v leto vse bolj nepredvidljive. Tako nas tudi na cesti ali pa kje drugje preseneti toča, ki je lahko naredi ogromno škode. Če se s svojim jeklenim konjičkom v času toče znajdemo nekje na cesti in nimamo kam ubežati, potem lahko samo držimo pesti, da ne bo veliko škode na njem.  Sicer pa lahko svoj avto, ki ga imamo parkiranega nekje na prostem, pred točo in drugimi podobnimi vremenskimi nevšečnostmi tudi sami primerno zaščitimo. To lahko naredimo na številne možne načine. Ena od zelo dobrih in učinkovitih rešitev je pokrivalo za točo. Isti izdelek boste

Za normalno delovanje vsakega vozila je potrebna hladilna tekočina

Pravilno vzdrževanje avtomobila je nujno za podaljševanje njegove življenjske dobe in za zagotavljanje varnosti med samo vožnjo. Za to pa moramo imeti na voljo ustrezne pripomočke, kamor nedvomno sodi tudi kakovostna hladilna tekočina, ki je seveda potrebna tudi za vzdrževanje drugih tipov vozil, kot so na primer tovornjaki in traktorji. Potrebujemo jo torej povsod tam, kjer je prisoten motor z notranjim izgorevanjem.

Brisalci za avto

Različne vrste brisalcev za avto

Brisalci za avto so pomemben del dodatne avtomobilske opreme, saj skrbijo za to, da je zadnje steklo in vetrobransko steklo ustrezno čisto in da v deževnem vremenu lahko vidimo na cesto pred seboj. Metlice brisalnikov moramo vsaj enkrat letno menjati, saj se obrabijo in tako izgubijo svojo učinkovitost brisanja stekla. Kadar se odločamo za nakup novih metlic, moramo vedeti, da imamo na voljo veliko izbire. Pri tem si vse metlice za brisanje stekla na avtomobilu delijo isto funkcijo, vendar se razlikujejo v načinu delovanja, cenah in učinkovitosti. V nadaljevanju zato opisujemo tri različne vrste metlic za brisanje stekla na avtomobilu.

Nasveti za najem selitvenega kombija

Star pregovor tudi dandanes zveni resnično. Pravi namreč, da med najbolj stresne stvari v življenju vsekakor spadata ločitev in selitev. Na drugi strani, pa je britanska študija ugotovila, da je selitev celo bolj stresna od ločitve in stečaja. Ni pa nujno, da je vsaka selitev stresna. Mnogo stresnih dejavnikov lahko zmanjšamo na minimum. Dosledno načrtovanje selitve nam bom olajšalo marsikatero delo. Vendar si moramo za to vzeti nekaj dodatnega časa. Zahtevno delo vsekakor predstavlja premikanje pohištva, osebnih predmetov in ostalih stvari, ki jih želimo odnesti in namestiti v novo domovanje. Za to je smiselna izposoja kombija, kateri je namenjen prevozu