Chia semena vsebujejo Omega 3

Chia semena so zelo priporočljiv in dobrodošel prehranski dodatek, saj poleg mnogo drugih kakovostnih stvari vsebujejo tudi Omega 3 maščobne kisline, in sicer kar nekajkrat več kot ribe, za katere je splošno znano, da njihova mast vsebuje precejšnje količine teh maščobnih kislin.

Za mnenje smo povprašali tudi v podjetju Malinca, kjer so nam povedali, da chia semena vsebujejo dvakrat toliko beljakovin kot druga semena, trikrat več antioksidantov kot robidnice, dvakrat več mineralov kalija kot banane, petkrat toliko kalcija kot mleko in trikrat več železa kot špinača. Torej, na kratko, čudovito prehransko dopolnilo, za vse, ki dajo nekaj več na svoje zdravje.

Chia semena za hujšanje

V podjetju Malinca so nam tudi zaupali, da so chia semena več kot primerna tudi za najrazličnejše shujševalne diete, saj preprečujejo občutek lakote. Še posebej hitro dajo občutek sitosti, če jih pred zaužitjem razmočimo z vodo, saj se tako obdajo z gelom, zaradi česar se njihov volumen precej poveča in zato dobimo občutek sitosti hitreje, kot če jih ne namočimo v vodi.

Chia semena
Za zdravje redno uživajte Chia semena

Chia semena so tudi eno od ključnih pomagal pri blokiranju absorpcije različnih snovi, ki jih vnesemo v telo ob uživanju različne hrane. Hkrati pa so chia semena tudi izredno hranljiva in z njimi v telo vnesemo večino stvari, ki jih naše telo potrebuje za normalno delovanje.

Chia semena primerna tudi za športnike

Chia semena omogočajo tudi zelo dobro hidracijo človeškega telesa, zato so zelo primerna tudi za športnike oz. za vse, ki so bolj telesno aktivni in zato potrebujejo dodatno hidracijo svojega telesa.

Odlična so tudi za diabetike, ker pomagajo pri upočasnjevanju presnove ogljikovih hidratov v sladkorje, zaradi česar se z njihovo pomočjo zelo dobro uravnava nivo sladkorja v telesu. Velika prednost teh semen je tudi to, da so zelo majhna in jih ni potrebno mleti, kot je to potrebno pri mnogih drugih semenih.

Vitamin C se nahaja v pomaranči

Vitamin C

Ali veste da vitamin C pomaga telesu da lahko iz hrane absorbira več železa. To pa velja tudi za vire hrane iz katerih telo težje pridobi železo. Več o vitaminu C pa si preberite v članku Vitamin C je vitalen za naše zdravje.

Objave iz iste kategorije: