Družabna igra Naseljenci otoka Catan za vso družino

Strateška igra nudi mnogo priložnosti za razburljivo in napeto igranje, saj na igralni plošči gradite naselja, vasice in mesta ter pri tem trgujete s surovinami, kot je glina, les ali ruda. Obstajajo pa tudi druge družabne namizne igre, kot so igralne plošče Okvirity, zabavno razreševanje ugank z detektivom Sherlockom ter serija iger o popularnem mačku Talking Tomu. 

Osnovni koncept igre na igralni plošči 

Igralci naselijo otok, ki je poln virov in bogastva. Tako prevzamejo vloge prebivalcev otoka, pri čemer si morajo zagotoviti sredstva za gradnjo cest in naselij ter za razvoj kmetijskega gospodarstva. Če virov ni mogoče pridobivati drugače, je potrebno z njimi trgovati in se s soigralci dogovarjati za kupčije. 

Igralci pridobivajo točke s tem, ko širijo svoja ozemlja. Tisti, ki prvi doseže določeno število točk, zmaga. Strateška igra Naseljenci otoka Catan je zanimiva tudi zato, ker omogoča neskončno ponavljanje, saj je šest kotne ploščice na igralni plošči mogoče preurediti tako, da igra nikoli ne bo dolgočasna, poleg tega pa ji lahko dodajate različne igralne elemente in razširitve.  

Strateško igranje za vse generacije 

Igra Naseljenci otoka Catan je lahka za razumevanje in učenje, zato igralci ne potrebujejo veliko časa, da bi osvojili igranje po pravilih. Prav tako se z igranjem namizne igre lahko napreduje po korakih, saj igra nudi različne stopnje težavnosti. Igranje na igralni plošči pa je priljubljeno tudi zato, ker je partija: 

Objave iz iste kategorije: