Gojenje rastline skozi celo leto

V zadnjih nekaj letih je tehnologija kmetijstva močno napredovala. Kmetje in vrtnarji lahko uporabljajo novo opremo, ki jim omogoča veliko bolj učinkovito in varno gojenje rastlin in pridelka. Tako ne potrebujemo več skrbeti za ohranjanje zdravja našega vrta, saj imamo na razpolago ogromno rešitev za skoraj vsako težavo. Eden izmed zadnjih prelomov v kmetijstvu je growbox, ki mu pravimo tudi šotor za gojenje rastlin. Omogoča nam, da lahko pridelujemo sadje in zelenjavo skozi celo letu, neglede na letni čas.

Ustvarimo idealne razmere za razvoj rastlin

Skrb za našo lastno sadje in zelenjavo zahteva veliko pozornosti podrobnostim. Velikokrat se zgodi, da nam veliko škodo naredi samo podnebje, saj je lahko premrzlo, prevroče, preveč vlage ipd. Growbox pa nam omogoča, da sami nadziramo vse pogoje okolja, kjer bomo gojili rastline. Tako lahko nastavljamo:

  • Temperaturo okolja 
  • Količino in vrsto hranilnih snovi, ki jih potrebujejo naše rastline
  • Količino zemlje, vode in svetlobe

To pomeni, da bomo lahko naredili v growboxu najboljše okolje za rast našega pridelka. Po potrebi pa  lahko kateregakoli izmed lastnosti po želji spremenimo brez težav.

Growbox lahko uporabljamo skozi celo leto

Ko nastopi zimski čas, je le malo rastlin, ki jih lahko gojimo zunaj. To pomeni, da moramo prenehati z gojenjem paradižnikov in drugih občutljivih sadežev in zelenjave. Če pa uporabljamo growbox, pa lahko skrbimo za vse možne rastline, saj mi določamo vse lastnosti okolja, ki so potrebni za rast.

Tako se bomo tudi izognili nepredvidljivem vremenu, ki nam lahko sadeže preveč zasiči z vlago, poškoduje s točo ipd. Ko bomo posadili vse želene rastline, bomo lahko nadzirali njihov napredek ter spreminjali hranila, količino zemlje, temperaturo ipd.

Ekonomična poraba vrtnega prostora

Včasih preprosto nimamo dovolj prostora za gojenje naše zelenjave in sadežev. To nas lahko pusti v dokaj veliki zadregi, saj bomo vedno v stiski, kam kaj posaditi in prestaviti. Growboxi pa so narejeni tako, da zavzamejo čim manj prostora ter, da jih lahko prenašamo. Idealni so za kmete, ki imajo majhne površine za vzgojo rastlin. Uporablja jih tudi veliko lastnikov stanovanj in hiš, kjer ni veliko prostora za vrt.

Poleg tega pa imajo growboxi karbonski filter, ki izniči neprijetne vonjave, ki ga ustvarjajo različne rastline med rastjo. To pomeni, da imamo lahko brez težav nameščen growbox znotraj sobe v hiši ali stanovanja, ki ne bo motil nas, naših obiskovalcev, otrok in drugih ljudi.

Odlično ponudbo vrhunskih growboxov bomo našli na spletni strani http://www.urban-farmer.si/, kjer bomo našli izredno veliko opreme gojenje rastlin v urbanem okolju.

Vrtna garnitura doprinese udobje in uporabnost na prostem. Sedežne garniture so zelo pomemben del vsakega urejenega vrta ali terase, zato je pomembno, da jih premišljeno izberemo. Preberi več …

Objave iz iste kategorije: