Hosting kot del načrtovanja spletne strani

Načrtovanje spletne strani je lahko izjemno zanimiv del posla. Najprej je na vrsti izbira imena domena, ki se navadno navezuje na ime podjetja. Naslednji korak je hosting oziroma izbira spletnega gostovanja. Ta predstavlja obraz podjetja, zato mora delovati nemoteno in hitro vse dni v letu. Za slednje torej potrebujemo torej kakovostno gostovanje, ki predstavlja konkretno oporno točko v poslu.

Gostovanje z odlično tehnično podporo

Najboljši ponudniki za web hosting nudijo 24-urno podporo – vsaj preko spletne pošte. To pomeni, da naša stran nikoli ne bo nedosegljiva dlje, kot je to sprejemljivo za spletne obiskovalce. Načeloma imajo takšni ponudniki dobro urejeno podporo v živo preko telefona, tam nekje do poznega popoldneva. Nato pa so dosegljivi še preko spletnega klepetalnika ali pa spletne pošte.

ponudniki hostinga z dobro urejeno podporo v živo preko telefona
Najboljši ponudniki za web hosting nudijo 24-urno podporo – vsaj preko spletne pošte. Takšni ponudniki imajo dobro urejeno podporo v živo preko telefona, tam nekje do poznega popoldneva.

Ključno je torej, da izberemo takšnega ponudnika za gostovanje spletnih strani, da nam vedno z veseljem priskoči na pomoč in nam za svetovanje ne računa dodatno. Kljub temu pa ob posredovanju tehnične ekipe vseeno lahko pride do določenih stroškov. O tovrstnih stroških se je zato pametno pozanimati kar vnaprej, torej pred najemom paketa gostovanja.

Izbira primernega paketa za hosting

Ko se odločamo za spletno gostovanje strani na spletu, pogosto ne vemo točno, kateri paket je najprimernejši za naše potrebe. Najbolje se je o tem temeljito pozanimati kar pri izbranem ponudniku. Treba mu je natančno opisati svoje potrebe, da vam bo lahko podal odgovor, kateri hosting bi bil za stran tehnično pa tudi cenovno daleč najprimernejši.

Nobene potrebe po dražjem paketu za spletno gostovanje strani ni, če imamo denimo zgolj spletno vizitko ali pa povsem preprosto spletno stran, na kateri se ne pričakuje prav veliko obiskovalcev.

Na kaj biti pozoren pri izbiri hosting ponudnika?

Pri izbiri web hostinga si vsak želi imeti 7-dnevno tehnično podporo. Ponudnik bi moral biti torej ves čas dosegljiv po telefonu ali vsaj preko klepetalnika oziroma spletne pošte. Najbolje je, da se pri izbiri obračamo na nekoliko bolj izkušena podjetja – torej na ponudnike z daljšim stažem. Po drugi strani se včasih splača zaupati tudi novincem, a jih je treba dobro preveriti.

Preizkušanje tehnične podpore za hosting s preprosto težavo

Pri izbiri za hosting bodite zlasti pozorni na to, da ponudnik za pakete gostovanja ponuja tudi strežnike s hitrimi SSD diski.

Objave iz iste kategorije: