Izboljšanje izgleda prsi z operacijo

Žensko telo ima brez dvoma eno izmed najlepših oblik izmed vseh stvari na svetu. Kljub temu pa je včasih potrebno manjših popravkov, da dosežemo izpopolnjen izgled. Ženske se pogosto odločijo za povečanje prsi, ki je tudi najbolj popularen kozmetični poseg izmed vseh drugih, ki so na voljo. Vsadki za prsi imajo številne fizične in mentalne prednosti, saj ima učinek izboljšanja izgleda telesa kot tudi povečanje samozavesti. Moderni postopki opravljanja omenjenega posega pa so izredno varni in učinkoviti.

Prednosti, ki jih nudi povečanje prsi

Veliko žensk se odloči za povečanje prsi iz številnih razlogov. Glavni pa je ta, da izboljša samozavest in popravi simetrijo celotnega telesa. S tem se omogoči, da posameznica lažje obleče določene obleke in izbere modrček, ki ji ustreza. 

Povečanje prsi izboljša izgled telesa
Povečanje prsi bo žensko naredilo bolj samozavestno

Operacija povečanja prsi se tudi priporoča ženskam, ki so prestale določene posege in operacije na prsih, ki so jih pustile v neenakomernem položaju. To se lahko tudi zgodi v primeru nosečnosti ali hitre izgube velike količine telesne teže. Poleg kozmetičnih prednosti ima omenjen poseg tudi praktične, saj omogoča bolj kakovostno življenje ženskam, ki so prestale bolezni, poškodbe in druge travme.

Različne vrste vsadkov za prsi

Lepotni kirurški posegi so močno napredovali po varnosti in učinkovitosti v zadnjih nekaj desetletjih. Dandanes praktično ne predstavljajo velikega tveganja, saj kirurgi uporabljajo vrhunska orodja in drugo opremo najvišje kakovosti. To sta zelo pomembni dejstvi, kar se tiče povečanja prsi, saj se v glavnem uporabljajo vsadki, ki morajo zadostovati najvišjim standardom ohranjanja zdravja in gibanja osebe.

Prikaz dviga prsi v Estetiki Fabjan

Poznamo dve glavni vrsti vsadkov za prsi

Solni vsadki za prsi

Uporabljajo se že od zgodnji 60. let prejšnjega tisočletja. Zunanjo ohišje imajo narejeno iz silikona, vendar so prazni, ko jih kirurg vstavi pod kožo v prsi. Nato pa so napolnjeni s sterilno solno vodo. To pomeni, da sam zarez kože ne potrebuje biti velik, kar zmanjša možnost nastanka brazgotin.

Silikonski vsadki za prsi

Silikonski vsadki se uporabljajo pri operaciji povečanja prsi zadnje nekaj desetletij. Zelo dobro oponašajo strukturo naravne človeške maščobe. Napolnjeni so s silikonskim gelom in so na voljo v številnih velikostih in oblikah.

Dolga življenjska doba vsadkov za prsi

Velika prednost povečanja prsi je dolgotrajna življenjska doba vsadkov. Po operaciji zdržijo leta in leta uporabe. Mogoče je, da vsadki zdržijo tudi do 20 let uporabe, brez potrebe, da bi jih zamenjali. Po posegu je pa potreben počitek, ki lahko traja od enega do dveh mesecev. Rezultate je hitro mogoče opaziti, celjenje pa je zelo učinkovito in hitro, saj kirurgi uporabljajo napredna orodja in inštrumente, ki ne povzročajo brazgotin in drugih poškodb kože. 

Za najboljšo izbiro vsadkov za prsi in operacije ter drugih podrobnosti se je najbolje pomeniti z izbranim lepotnim kirurgom. S tem se zagotovi, da se vsaka posameznica podrobno spozna s prednostmi, tveganje in drugimi pomembnimi podatki, kar se tiče samega posega in okrevanja po posegu.

Objave iz iste kategorije: