Katere dele vsebuje kegerator?

Čeprav imajo različni modeli različne dele, večina kegeratorjev vključuje komplet za pipo z vsemi deli, ki jih potrebujete za točenje piva. Med njimi so: točilni stolp, ročaji in cevi ter jeklenka za ogljikov dioksid (CO2), spojka in regulator.

Kakšna velikost sodčka bo ustrezala mojemu kegeratorju?

Vse to je odvisno od tega, katero vrsto kegeratorja imate. Nekatere enote ne morejo hraniti določenih blagovnih znamk; najpogosteje Coors Light in Miller Lite, ki so »preveliki« ali težji od drugih sodčkov standardne velikosti. Enostaven način za merjenje, če se bodo te blagovne znamke prilegale v vaš kegerator, je preverjanje njihove širine. Kegeratorji s skupno širino 58 cm ali več (to je naprimer kegerator Versonel VSL155TDSS) lahko sprejmejo lahke blagovne znamke.

Tanek sodček velikosti četrt soda – Znan tudi kot visok četrt soda; ta sodček vsebuje enako količino piva kot četrt soda vendar ima drugačno obliko. Kot že ime pove, je višji in tanjši; v višino meri 58 cm in ima premer 28 cm.

Mini sodček:

Mini sodček je 5-litrski sodček, izdelan za prodajo na drobno; verjetno ste opazili, da se ta vedno bolj pojavlja na policah s pivi v trgovinah z živili. Najpogosteje najdete Heineken, vendar so na voljo tudi druge blagovne znamke.

So prenosni in merijo 25 cm v višino, 17 cm v premer, in tehtajo samo okoli 6 kg. Držijo 5 litrov (1,33 galone) ali 13 0,33 kozarcev piva. Za razliko od večjih sodov, mini sodčke običajno ni mogoče vrniti za čiščenje in ponovno polnjenje in jih je treba reciklirati. Za naše mini kegeratorje priporočamo uporabo mini sodčkov.

Druge običajne vrste sodčkov vključujejo Corneliusove sodčke in manjše šestina soda.

Katero spojko potrebujem?

Večina kegeratorjev je opremljena z ameriškim sistemom “D”, ki je združljiv z vsemi domačimi blagovnimi znamkami in ustreza 95% ameriških domačih piv. Vendar pa obstajajo tudi druge vrste spojk, s katerimi se boste morda želeli seznaniti.

Kaj potrebujem, da točim sodček?

Vse, kar morate storiti je, da nabavite pol sodček piva in napolnite jeklenko za CO2. Če pa želite spremeniti star hladilnik ali zamrzovalnik v kegerator, boste morda potrebovali nekaj komponent. V tem primeru je priporočljivo, da kupite komplet za preoblikovanje ali individualno sestavite vse komponente, ki jih najdete v teh kompletih.

Objave iz iste kategorije: