Kkdaj se odločiti za akumulatorsko kosilnico na nitko?

Vsak lastnik zelenice ali vrta se trudi, da travo ohrani v dobrem stanju. To je mogoče doseči z uporabo kosilnice. Je srednje velika vrtna oprema, opremljena s kolesi, namenjena za košnjo trave. S pomočjo te lahko travi zagotovite lep in negovan videz. Trgovine ponujajo veliko izbiro modelov, vendar vsi lastniki ne vedo, katero kosilnico je bolje izbrati, ravno zaradi množične ponudbe različnih.

Vendar pa je dobro upoštevati, da imamo vsi različne površine za košnjo, vsak travnik je po nečem poseben in tudi, naše potrebe so različne. Zaradi česar se moramo odločiti za primerno kosilnico ravno na podlagi lastnih pričakovanj. Če nas morda zanima akumulatorska kosilnica na nitko, je vsekakor dobra odločitev, vendar pa je spet še posebej primerna za določene namene.

Obstaja veliko vrst kosilnic na nitko, med njimi pa izberemo predvsem glede na površino, ki jo bomo kosili. 

Akumulatorske kosilnice so priročne za uporabo na majhnih in srednje velikih površinah. Trajanje delovanja je odvisno od prostornine litij-ionske baterije. Po želji lahko kupite napravo z dvema baterijama, kar bo lastniku omogočilo delo brez izpadov.

To je še ena vrsta kosilnice brez motorja. Takšna vrtna oprema ne bo omejevala vašega gibanja, bo dovolj tiha in lahka ter od vas ne bo zahtevala posebne nege. Edina slaba stran je, da bo zmogljivost baterije omejena in jo boste vseeno morali polniti. Pri večjih površinah lahko ta postopek traja nekoliko dlje. V takih primerih je priporočljivo razmišljati o dodatni bateriji, ki vam bo omogočila veliko dlje brez daljšega odmora.

Akumulatorska kosilnica na nitko pa ima še eno prednost in sicer prednost je v tem, da vam bo omogočila košnjo na neprijetnih in težko dostopnih mestih, kot so: ograja, robnik, površina okoli dreves itd. Trata bo vedno enakomerna.

Vsaka od kosilnic ima prednosti in slabosti, vendar je pomembno, da so predvsem prednosti tiste, ki določajo, ali bo izbrana kosilnica izpolnjevala naša pričakovanja. Seveda je poleg množice različnih morda odločitev nekoliko težja, zato je dobro, da se pred nakupom tudi posvetujemo. Najboljši naslov je zanesljivo prav prodajalec, ki bo na podlagi naših potreb svetoval najustreznejšo kosilnico.

Razlikujejo se tudi po proizvajalcu in lastnostih, katere zagotavljajo. Temu primerna bo seveda tudi cena. Glede na to, da je kosilnica oprema, katero kupimo za lep čas in jo tudi pogosto uporabljamo, je pomembno predvsem to, da upoštevamo, da nam bo nakup te močno olajšal in poenostavil vsakdanjik. So pa že tako cenovno dostopne, da si lahko vsak uporabnik kupi takšno, da bo zadovoljila njegove potrebe in bo okolica vselej urejena.

Objave iz iste kategorije: