Ključna avtomobilska zimska oprema za zasnežena cestišča

Vožnja kateregakoli cestnega vozila vedno predstavlja veliko tveganje. Pri vožnji mora voznik biti strpen, potrpežljiv in previden. To še posebej velja za vožnjo cestiščih, ki so zaledenela ali zasnežena. V snegu je tudi najbolj varen avtomobil z najboljšimi gumami izpostavljen zdrsom, ima podaljšano pot zaviranja in splošno ni stabilen. Omenjeno tveganje zmanjšajo snežne verige, ki jih je potrebno namestiti na pogonska kolesa. Njihov namen je zagotavljanje boljšega oprijema podlage po kateri se vozilo pelje. Obenem pa preprečujejo zdrse in zagotavljajo višjo varnost pri vožnji po težko prevoznih cestiščih v zimskih razmerah.

Ali je snežne verige preprosto namestiti?

Veliko voznikov pozna prednost uporabe varnostne zimske opreme. Se pa mnogo izmed njih ustraši uporabe snežnih verig, saj mislijo, da jih je težko namestiti. V resnici pa je to zelo preprosto opravilo, ki od nas ne zahteva globokega tehničnega znanja ali uporabo orodij. 

Les Schwab: Kako namestiti hitre snežne verige

Novejše snežne verige so narejene tako, da jih je sila preprosto namestiti na kolesa našega avtomobila. Priporočeno je, da si vnaprej preberemo priložen priročnik. To pa zato, ker se način in pristop namestitve malenkost razlikuje od proizvajalca do proizvajalca. Poznamo pa tudi več različnih vrst snežnih verig, ki se razlikujejo po načinu namestitve, strukturi, oprijemu cestišča in drugih lastnostih.

Ne spreglejte: Zavorni sistem za avto in njegovo delovanje

Priporočeno je, da verige za sneg preizkusimo namestiti doma

preprosto namestimo snežne verige
Novejše snežne verige so narejene tako, da jih je sila preprosto namestiti na kolesa našega avtomobila.

Uporaba katerekoli dodatne opreme za avto ima svoje določene prednosti. Je pa res, da je potrebno poznati pravilen postopek uporabe omenjene opreme. Priporočeno je, da verige za sneg vnaprej poizkušamo namestiti na pogonska kolesa našega avtomobila v varnem okolju.

Berite članek naprej na naslednji povezavi https://www.moto-gp.si/kljucna-avtomobilska-zimska-oprema-za-zasnezena-cestisca/.

Objave iz iste kategorije: