LED svetila kot priljubljena izbira za osvetljavo doma

LED svetila so priljubljena izbira za osvetljavo tako zunanjega kot notranjega dela doma. Luči s tehnologijo svetlečih diod omogočajo učinkovito in stroškovno ugodno razsvetljavo. Njihova posebnost je v energetski učinkovitosti in dolgi življenjski dobi. Te žarnice namreč porabijo veliko manj energije kot običajne žarnice. 

Četudi so svetilke s svetlečimi diodami nekoliko dražje od običajnih svetilk, so na drugi strani tudi bolj vzdržljive, saj žarnice zdržijo med 30 tisoč in 50 tisoč urami delovanja. To hkrati pomeni, da jih ni potrebno večkrat zamenjati. Pri svetilkah pa so poleg žarnic pomembna tudi ogrodja, v katerih je vgrajena žarnica. 

Stropne in spot luči za razsvetljavo notranjih prostorov 

V notranjosti doma lahko v vsakem prostoru namestimo LED svetila, ki so večinoma dekorativna in poleg učinkovite razsvetljave nudijo tudi dodatek k celotnemu slogu prostora. Z lučmi lahko tudi izpostavimo določene predmete, najbolje pa jih je namestiti tja, kjer potrebujemo največ svetlobe. Najbolj konvencionalna oblika namestitve je na stropu, zato da se lahko osvetli celoten prostor. 

Na voljo pa so tudi svetilke s premičnim ogrodjem, kar pomeni, da lahko posamezno luč v nizu usmerimo v določen kot in tako pridobimo v tistem delu dodatno svetlobo. Tem lučem pravim tudi spot svetilke, ker lahko poljubno usmerimo luči in prilagajamo potrebe po svetlobi. 

Vgradne, viseče in stoječe svetilke s svetlečimi diodami 

Za namestitev svetilk v notranjih prostorih obstaja veliko različnih možnosti. Tako lahko v zid namestimo vgradne luči, kjer na površini ni vidnega ogrodja. To so večinoma manjše lučke, ki dajejo ambientalno osvetlitev in nimajo usmerjenega snopa svetlobe. V kuhinji in jedilnici lahko namestimo viseča LED svetila, pri čemer lahko izbiramo med različnimi dimenzijami in številom lučk na videčem ogrodju. Ostale možnosti za osvetljavo doma pa predstavljajo luči, kot so: 

  • Stoječe luči, ki se še posebej lepo podajo v dnevno sobo ob sedežno garnituro
  • Zidne svetilke, ki so večinoma enojne in imajo stabilno ogrodje 
  • Namizne svetilke za pisalno mizo in povsod, kjer potrebujemo svetlobo za branje in druga opravila 

Zunanje luči s senzorji in reflektorji 

Zunanje luči lahko namestimo tako na vrt, teraso, balkon ali na druge površine. Pri tem je dobro izbrati takšne zunanje svetilke s svetlečimi diodami, ki imajo vgrajeno tehnologijo s senzorji in reflektorji. To pomeni, da se prižgejo le kadar je potrebno in pri tem osvetljujejo pot v temi. Luči z reflektorji pa so uporabne tam, kjer potrebujemo bolj koncentrirano in močno svetlobo, kot je na primer zunanja garaža

Kakovostna in ugodna LED svetila so na voljo za nakup v specializirani spletni trgovini s svetili na naslovu volino-svetila.si. V ponudbi lahko najdete stropne, vgradne, zidne in viseče svetilke. Nudijo pa tudi spot, stoječe, namizne in zunanje luči s svetlečimi diodami. 

Prodaja stenskih svetil. Širok izbor notranjih in zunanjih svetil, lestencev, vgradnih svetil ter led luči. Moderna dekorativna svetila priznanih proizvajalcev. Preberi več …

Objave iz iste kategorije: