Nasveti pri izbiri imena domene

Pred registracijo domene moramo nekaj časa nameniti tudi izbiri njenega imena, saj bomo le tako pospešili uspeh nove spletne strani. Izbira imena namreč predstavlja eno izmed najpomembnejših odločitev pri vzpostavljanju spletne prisotnosti. Ustrezno ime je pomembno tako za ciljne odjemalce in obiskovalce spletne strani, kot za spletne brskalnike.  

Pri izbiri domene se ni potrebno osredotočiti na trenutne trende, vendar je pomembno le to, da bo njeno ime zasledovalo dolgoročne cilje in bo tako pomagalo pri uspehu spletne strani tudi čez desetletje. Izbira imena je odvisna tudi od tega, ali je spletna stran namenjena za podjetja ali pa za pisanje blogov. Pri blog spletnih straneh lahko namreč uporabimo nekaj več domišljije, medtem ko so imena za spletne strani podjetij nekoliko bolj formalna.

Ime spletne strani naj bo kratko in razumljivo  

Dobro zastavljene domene lahko predstavljajo močno marketinško orodje, prav tako pa jih je mogoče izdatno optimizirati, zato da bi dosegli kar najvišja mesta v spletnih brskalnikih. Pri tem se je zato dobro izogibati nenavadnim besedam, ki jih obiskovalci spletne strani ne morejo jasno povezati z vsebino, ki jo želimo na spletni strani predstaviti.

Kadar želimo vzpostaviti novo spletno stran, ki bo namenjena pisanju blogov in kjer bo vsebina odražala naša stališča o določeni tematiki, tedaj lahko v imenu spletne strani uporabimo tudi avtorjevo ime in priimek. Še vedno pa se moramo izogibati uporabi vezajev, znakov in številk.

Ali je ime moje spletne strani res edinstveno?

Pred dokončno izbiro imena spletnega mesta je potrebno preveriti, ali določeno ime že obstaja. Postopek registracije domene pri ponudniku spletnega gostovanja na strani www.domenca.com, nam bo v nekaj korakih pokazal, ali je določeno ime že zasedeno. Zato nam imena ni potrebno iskati po internetnih brskalnikih, da bi ugotovili, ali ga lahko uporabimo.

Če najdemo neko ime spletne strani, ki je precej podobna imenu, ki bi ga želeli uporabiti za novo spletno stran, tedaj je bolje, da izbrano ime nekoliko predrugačimo ali pa se odločimo za neko drugo ime. Na primer, spletni mesti z naslovom »domenca.si« in »domenca.com« sta si preveč podobni, da bi se lahko odločili za isto ime, čeprav se njuni končnici razlikujeta. S tem bi le ustvarili dodatno zmedo pri kupcih, ki ne bi vedeli, katero podjetje upravlja z določeno spletno stranjo.

Poslovni SSL certifikat vključuje tudi preverjanje podjetja, ki je lastnik domene, za katero se certifikat naroča.  Preberi več …

Objave iz iste kategorije: