Odpravite smrčanje brez operacije

Ena večjih zakonskih dilem je, kako se znebiti smrčanja partnerja, brez operativnih posegov ali ločitve. Dejstvo je, da nenaspan partner težko prenaša vaše smrčanje dolgo časa, brez, da bi uporabil čepke za ušesa ali pa se preselil v drugo sobo.  Obstajajo določene tehnike in prehranski dodatki, ki omilijo ali v celoti odpravijo smrčanje.

Največkrat smrčijo posamezniki z odvečno telesno težo

Smrčanje je velikokrat posledica prevelike telesne teže.  Okoli njihovega vratu se nahajajo odvečna maščobna tkiva, ki se nabirajo okoli sluznice žrela in grla. Te maščobne obloge rušijo hormonsko ravnovesje, poslabšujejo kvaliteto spanca in krajšajo vašo življenjsko dobo.  Nasvetov o tem, kako se znebiti smrčanja je veliko, najpomembnejši nasvet pa je, da preoblikujete svojo postavo in se znebite odvečnih maščob.

Alergije in intolerance dražijo sluznico

Drugi vzrok za smrčanje so tudi alergije in intolerance. Lahko jih povzroča določena hrana ali pa zunanji dejavniki, kot so prah ali cvetni prah. Izražajo se v obliki izpuščajev, pordelosti kože, solzenja in pordelosti oči, kašljanju,kihanju in težavah z dihanjem. Alergije tudi hitro preidejo v astmo in druga pljučna obolenja. V kolikor opazite, da čedalje bolj smrčite, obiščite alergologa in naredite teste za intoleranco na hrano.

CBG in CBD olje

Imate težave s spancem? Potem si preberite članek o CBG-ju, kjer je omenjeno da pomaga tudi pri spanju. Še več ostlaih informacij pa si preberite s klikom na povezavo.

Vnesite v prehrano tudi dopolnila za lažje dihanje

Dodaten nasvet za to, kako se znebiti smrčanja je tudi vnos dodatkov za lažje spanje in dihanje. Na spletu naročite dodatke, ki vsebujejo meliso, sivko, baldrijan, hmelj, višnjo, magnezij in aminokisline. Sivka dokazano pomirja in znižuje nivo stresnega hormona v telesu. Ostale sestavine pa telo sproščajo, razstrupljajo in hkrati zdravijo. Dodatek vzemite malo pred spanjem, saj bodo tako sestavine delovale skozi celo noč in se boste zjutraj zbudili naspani ter prerojeni.

Spremenite položaj spanca

Sprememba položaja spanca vpliva tudi na izboljšanje kvalitete spanja vas in vaših najbližjih. Smrčanje je namreč najbolj izrazito, ko spite na hrbtu. Ponavadi tako dihate skozi odprta usta, zvok pa zaradi sproščenih mišic v ustih dosega visoke decibele. Poizkusite se navaditi spanca na boku. Zdravniki priporočajo ležanje na levem boku zaradi hitrejše in boljše cirkulacije krvi. Morda bo to tudi hitra rešitev vaših težav s smrčanjem.

Dihajte pravilno skozi nos in usta

Pravilno dihanje in dihalne vaje pred spanjem so zelo pomembne za umiritev in hitro uspavanje. Strokovnjaki svetujejo, da si usta zalepite pred spancem, da se naučite dihanja skozi nos. Na ta način začnete podzavestno uporabljati tako nos in usta ter zmanjšate verjetnost smrčanja. 

Objave iz iste kategorije: