Ogrevanje bazena na bolj učinkovit način

Toplotna črpalka za bazen je bolj učinkovita od električnih grelcev

Zmogljivost toplotnih črpalk je veliko višja od klasičnih elektronskih grelcev. Slednji so sicer učinkoviti pri ogrevanja malin in velikih bazenov, niso pa stroškovno smiselni. Pri svojem delovanju porabijo dokaj veliko električne energije. Pri svojem delovanju pa so pod visokim pritiskom, saj morajo keramični grelci večino časa delovati. Visoka obraba pri delovanju jih izpostavi številnim okvaram. Okvare pa predstavljajo možnost visokih stroškov popravila in daljše nezmožnost uporabe bazena.

Delovanje toplotne črpalke je zelo učinkovito

Delovanje toplotne črpalke za bazen je veliko bolj učinkovito. Ker toplo energijo pridobijo iz okolja, ne potrebujejo za ogrevanje porabiti veliko električne energije. Obenem pa niso vedno v stanju delovanja, saj ko se voda ogreje, prenehajo z delovanjem. To nam prihrani dodatne stroške v katerikoli sezoni in tudi zniža možnost mehaničnih okvar.

Podjetje Prealpi ponuja vrhunske toplotne črpalke Hitachi

Podjetje Hitachi je svetovno znano po svojih vrhunskih klimatskih napravah, toplotnih črpalkah in drugih HVAC sistemih za ogrevanje in hlajenje. Podjetje Prealpi ima v ponudi Hitachi naprave vseh vrst in velikosti. Pri namestitvi najbolj učinkovitega načina ogrevanja se lahko pohvalijo s šolanimi svetovalci in monterji, ki so strokovnjaki na področju inštalacij Hitachi naprav.

Video: Toplotne črpalka Hitachi Yutaki

Strokovnjaki se strinjajo, da je uporaba toplotne črpalke najboljša dolgoročna investicija za ogrevanje in hlajenje našega doma. Najbolje je, če se jo namesti ob gradnji hiše. Mogoče pa jo je namestiti tudi po tem, ko je hiša že izgrajena. Samo napravo lahko priklopimo na že obstoječe radiatorje, kotle, bojlerje ipd., kar še olajša njeno uporabo. Pri tem pa ne bo potrebnih obsežnih prenov našega doma, saj nam bodo strokovnjaki iz podjetja Prealpi pomagali in svetovali pri vsakem koraku namestitve črpalke.

Objave iz iste kategorije: