Otroške knjige založbe Zala za lepše otroštvo

Otrok skozi otroške knjige založbe Zala spoznava svet in se uči, kako reagirati v različnih situacijah. Otroci namreč niso sposobni sami predelati težjih trenutkov v življenju in za to potrebujejo pomoč odraslih. Za miren spanec je tako pomembno, da izberete knjige založbe Zala, ki bodo otrokom dale vpogled v različne življenjske situacije in jih naučile, da imajo pravico biti jezen, žalosten ali osamljen. Otroci imajo pravico do izražanja pozitivnih in negativnih občutenj in o tem jih učijo tudi otroške knjige.

Spoznavanje sveta s slikanico

Otrok mora že zgodaj spoznati, da obstajajo različne kulture in narodnosti po svetu. S slikanico o svetu bo spoznal, da obstajajo različni narodi, različne kulture in različni običaji. Spoznal bo, da so ljudje v slikanici drugačne barve kože in govorijo drugi jezik, a imajo podobne želje in sanje kot vaš otrok. S pomočjo knjig založbe Zala bo otrok spoznal svet in se ne bo bal drugačnosti.

Knjige založbe Zala
Otrok skozi otroške knjige založbe Zala spoznava svet

Domišljijske knjige

Domišljijske knjige, ki jih nudi založba Zala bodo otroku dale možnost, da se odpravi na različne avanture. V enem trenutku se bo s knjigo spoznaval z dinozavri, v drugem trenutku bo s pomočjo rakete obiskal vesolje, spet v tretjem trenutku bo odšel na piratsko ladjo in iskal zaklad. Nadalje se bo odpravil na koncert, kjer bo v knjigi spoznal, da znajo tudi živali igrati glasbila. 

Detektivske zgodbe

S pomočjo detektivskih knjig založbe Zala boste vzpodbudili tudi njegovo sposobnost razmišljanja. Tekom branja slikanice bo spoznal določen zločin in ga s pomočjo različnih namigov tudi rešil. S takim razmišljanjem bodo knjige založbe Zala pripomogle tudi k kognitivnem razvijanju logike.

Knjige o odraščanju

Malo večji otroci in najstniki pa potrebujejo bolj resno literaturo, posvečeno problemom odraščanja. Otroci se namreč tekom odraščanja spopadajo z različnimi krizami, za katere potrebujejo pomoč in usmeritve. Knjige založbe Zala bodo tudi otroku dale orodje za spopadanje s skrivnostmi, šepetanjem, opravljanjem, nagajanjem, grdim jezikom in ostalimi najstniškimi težavami.

Knjige o prvi ljubezni

Gradivo o prvi ljubezni ni namenjeno samo odraslim. Otroci so sposobni globljega čustvovanja in posledično potrebujejo tudi literaturo o čustvovanju. S pomočjo knjige o odraščanju se otrok nauči, kako se spoprijemati z ljubosumjem, ljubeznijo, prepiri, lažmi, zavajanjem in podobno. Gradivo bo najstnici pomagalo, da se bo znala spopasti tudi z bolj stresnimi situacijami.

Preberite si še naslednji članek: Glavna pravila poslovnega obdarovanja

Objave iz iste kategorije: