Pripomoček za otroke za učenje vožnje kolesa

Vožnja kolesa je izredno koristna za vsakega otroka iz številnih razlogov. Pomaga jim razviti ravnotežje, koordinacijo med rokami in nogami in krepi mišice ter povišuje fizično vzdržljivost. Veliko izkušenih kolesarjev pa hitro pozabi, da je prva pot do obvladovanja vožnje kolesa lahko dokaj težavna. Obvladovanje ravnotežja je skorajda umetnost, ki jo nekateri hitreje, drugi pa počasneje osvojijo. Zato je trenažer za kolo izredno koristni pripomoček, saj omogoča otrokom, da se navadijo na vožnjo kolesa na prijeten in preprost način. Z uporabo omenjene opreme močno zmanjšamo strah pred kolesarjenjem in tudi povečamo hitrost učenja uporabe pedal, krmila kolesa, zavor in podobno.

Trenažer za kolo omogoča lažje osvajanje znanja o kolesarjenju

Mnogim otrokom predstavlja poizkušanje novih stvari velik izziv. Zato je dobro, če lahko nekatere izzive olajšamo, da otrokom zagotovimo lažje učenje različnih veščin. To tudi velja za osvajanje vožnje s kolesom. Z uporabo trenažerja preprečimo padce, strah in druge negativne čustvene ter fizične posledice, če otrok poizkuša samostojno se naučiti obvladovati kolo. 

Trenažer za kolo omogoča otrokom, da se navadijo na vožnjo kolesa
Trenažer za kolo je izredno koristni pripomoček, saj omogoča otrokom, da se navadijo na vožnjo kolesa na prijeten in preprost način.

Delovanje trenažerja je zelo preprosto. Kolesarju omogoča lažji nadzor nad ravnotežjem njegovega ali njenega telesa kot tudi kolesa. Omejitev je ta, da se močno zmanjša zmožnost vožnje čez ovire ali po bolj razgibanem terenu. Uporaba trenažerja za kolo je predvsem namenjena vožnji po gladkem in nezahtevnem cestišču, kar je tudi najboljša podlaga za vadbo osnovnih kolesarskih veščin za otroke.

Hitrejše učenje uporabe kolesarskih pedal

Glavno pogonska sila kolesa predstavlja sam voznik. Silo ustvarja s potiskanjem pedal z nogami. To je tudi razlog, da se hitro okrepča spodnji del telesa ljudem, ki pogosto vozijo kolo. Otroci se bodo ob učenju kolesa morali soočiti z različnimi izzivi. Najbolj ključno je vzdrževanje ravnotežja, saj brez tega ni mogoče voziti kolesa na varen in učinkovit način. Uporaba pedal pa je enako pomembna. Kolesarski trenažer bo omogočil veliko lažje vzdrževanje primernega nivoja ravnotežja. Naši otroci pa se bodo med tem lahko posvetili učenju drugih ključnih veščin, kot je uporaba pogonskih pedal za kolo.

Trenažer je mogoče nastaviti zmožnostim in sposobnostim našega otroka

Kako otroka naučiti uporabe kolesarskih pedalov s pomočjo trenažerja

Nikoli ni dobra ideja, da svojega otroka pustimo brez nadzora, ko se uči vožnje s kolesom. Če uporabljamo trenažer, je zgodba enaka. Lahko pa ga počasi vzdigujemo do vedno višjega nivoja, da našemu otroku omogočimo višjo samostojnost med kolesarjenjem. Tako se ne bo mogel v celoti zanašati na stabilnost trenažerja, ampak na to, kar se je naučil. Ko pa obvlada ravnotežje, uporabo pedal, krmiljenje koles in podobo, pa odstranimo vse pripomočke. To je najboljši način, da zagotovimo varno, uspešno in vzpodbudno okolje za učenje ter obvladovanje veščin pri vožnji cestnega, gorskega, električnega ali drugega kolesa.

Objave iz iste kategorije: