Različne vrste brisalcev za avto

Brisalci za avto so pomemben del dodatne avtomobilske opreme, saj skrbijo za to, da je zadnje steklo in vetrobransko steklo ustrezno čisto in da v deževnem vremenu lahko vidimo na cesto pred seboj. Metlice brisalnikov moramo vsaj enkrat letno menjati, saj se obrabijo in tako izgubijo svojo učinkovitost brisanja stekla.

Kadar se odločamo za nakup novih metlic, moramo vedeti, da imamo na voljo veliko izbire. Pri tem si vse metlice za brisanje stekla na avtomobilu delijo isto funkcijo, vendar se razlikujejo v načinu delovanja, cenah in učinkovitosti. V nadaljevanju zato opisujemo tri različne vrste metlic za brisanje stekla na avtomobilu.

Običajne metlice za brisanje stekla na avtomobilu

Konvencionalni brisalci za avto predstavljajo dobro izbiro iz vidika ekonomičnosti. Pri tem imajo trpežne kovinske okvirje, ki so zasnovani tako, da lahko čistijo oziroma delujejo na vseh steklih v avtomobilu. Pod kovinskim okvirjem pa se nahaja gumijasto rezilo.

Brisalci za avto

Metlice na običajnih avtomobilskih brisalnikih je potrebno zamenjati na vsakih šest mesecev, še posebej, če je avtomobil v vsakodnevni uporabi.

Zimske metlice za brisanje stekla na avtomobilu

Običajne metlice za brisanje zadnjega in vetrobranskega stekla na avtomobilu pa niso najboljša izbira v zimskem letnem času, saj ne delujejo dobro v ekstremnih zimskih vremenskih razmerah, kot sta sneg in led.

Brisalci za avto

Da bi nastalo težavo rešili, lahko enostavno dokupimo dodatno gumijasto podlogo oziroma rezilo, ki jo namestimo na kovinski okvir. Ta gumijasta podloga na brisalniku bo preprečila nastanek ledu na okvirjih. Zimske metlice za brisanje stekla na avtomobilu, ki imajo dodatno rezilo, niso primerne za uporabo v poletnih mesecih.

Hibridne metlice brisalnikov za avtomobil

Hibridne metlice brisalnikov za avtomobil so cenovno ugodne, a hkrati nudijo dobro brisanje zadnjega in vetrobranskega stekla, v vseh vremenskih pogojih, zato nam ni potrebno dodajati dodatnih zimskih rezil. Hibridni brisalci za avto so izdelani podobno kot konvencionalna ogrodja z jeklenim okvirjem in vrtljivimi obešalnimi točkami, poleg tega pa imajo na okvirju tudi plastično ali gumijasto zaščitno oblogo.

Hibridni brisalci za avto Siluxparts so na voljo v spletni trgovini Silux, ki nudi tudi ostalo dodatno avtomobilsko opremo, kot so različne metlice, mehanizmi, pomični motorji, roke metlice in dodatki za zaščito metlic na brisalnikih.

Objave iz iste kategorije: