Različne vrste kartuš za uporabo v našem tiskalniku

Nakup nove kartuše za naš tiskalnik ni vedno tako preprost, kot bi si želeli. Lahko se odpravimo v katerokoli spletno trgovino in hitro bomo našli barve za našo napravo. Opazili pa bomo tudi, da se cene samih kartuš močno razlikujejo ter so polne računalniškega žargona, ki na prvi pogled nima smisla. Tako lahko ostanemo pred veliko izbiro, ne da bi vedeli kaj storiti. V tem članku se bomo posvetili vsem podrobnosti kartušam, ki jih moramo poznati, da jih lahko pravilno zamenjamo.

Originalne kartuše proizvajalcev tiskalnikov

Prva kartuša za tiskalnike, ki jih bomo opazili, bodo verjetno originalne. Izdeluje jih podjetje, ki je naredilo naš tiskalnik. Take kartuše so najbolj kompatibilne in imajo garancijo proizvajalca, da bodo delovale pravilno. Poznane so tudi pod oznako OEM, kar pomeni, da je od originalnega proizvajalca. Največje značilnosti kartuš za tiskalnike OEM vrste so:

  • 100% kompatibilnost z našo napravo
  • Kvalitetne barve
 • Garancija delovanja z našim tiskalnikom

Kompatibilna alternativa

Druga vrsta kartuš za tiskalnike pa so kompatibilne. Naredilo jih je podjetje, ki se ukvarja z izdelavo kartuš za znane tiskalnike. So pogosto tudi najbolj ugodna izbira in imajo lahko mnoge izboljšave zaradi katerih se razlikujejo od OEM vrste. Te izboljšave so lahko:

  • Večja kapaciteta črnila
  • Možnost ponovnega polnjenja
  • Bolj učinkovita poraba barve
 • Zelo nizka cena

Obnovljene kartuše

OEM in obnovljene kartuše za tiskalnike imajo veliko podobnosti. Temu je tako, saj so to predelane različice zavrženih OEM kartuš. Obrabljene in poškodovane dele je predelovalec zamenjal z novimi. Lahko, da so vgrajene tudi kakšne izboljšave. Dejstvo pa je, da imajo skoraj enako ali celo boljšo kvaliteto, kot originalne. So najboljša rešitev, poleg kompatibilnih, če želimo tiskati okolju prijazno in učinkovito. Prednosti so:

  • Ekološko tiskanje
  • Nizka cena z enako kvaliteto tiskanja
 • Možne izboljšave

Katere kartuše so primerne zame?

Med vsemi vrstami kartuš za tiskalnike se morda malo težko znajdemo. Priporočamo, da uporabljamo originalne različice za tiskanje doma ali, če potrebujemo najboljšo kvaliteto in kompatibilnost skupaj z garancijo proizvajalca. Če pa tiskamo veliko v podjetnem okolju, pa so kompatibilne kartuše odlične izbira, zaradi svoje cene. Obnovljene kartuše pa imajo enako kvaliteto tiskanja, kot originalne, kar jih naredi odlične za projekte, kjer potrebujemo kvaliteto in ugodno ceno tiskanja.

Še ne veste, kaj domena sploh je? Potem bo prispevek kot nalašč, da izveste, kaj točno domena je, čemu služi in kako izbrati primerno ime domene.

Objave iz iste kategorije: