Registracija domene in gostovanje

Vsaka spletna stran potrebuje določene tehnologije, ki delujejo v ozadju, da se lahko prikaže na računalniškem zaslonu. Registracija domene je pomemben korak, ki nam bo omogočil, da za našo spletno stran zakupimo ime, ki ga bodo ljudje vtipkali v brskalnik, da si ogledajo naše produkte in storitve. Pri ponudniku gostovanja pa si bomo morali izbrati primeren strežnik, ki bo tako rekoč kraj, kjer bo naša spletna stran živela in bila dostopna. Vse skupaj je dokaj enostavno, ko razumemo, kaj potrebujemo, da prenesemo naše poslovanje na splet.

Ime domene mora biti unikatno

Vsako spletno stran, ki jo obiščemo, ima svoje unikatno ime. Ime domene se mora razlikovati od vseh drugih v obstoju. Poleg tega pa si bomo morali izbrati tudi končnico, ki je lahko .hr, ali pa .hr.com, ki sta lokalni za Hrvaško regijo. Možno pa je tudi, da si izberemo končnico, ki je svetovna, kot je .com, .net, .org ipd.

Registracijo domene lahko opravimo na različnih domačin in tujih registrarjih, kar preko spleta. Možno pa je tudi, da to storimo pri domačem podjetju, ki nam nudi gostovanje, kot tudi nakup domene.

Različne vrste strežnikov

Naš ponudnik gostovanja nam ponudi možnost izbire različnih strežnikov za zakup. Trenutno so najbolj popularni:

  • Deljeno gostovanje

Tukaj si delimo strežnik z mnogimi drugimi uporabniki, kar močno poceni vzdrževanje. Tak način nam nudi dovolj zmogljivosti za majhne trgovine in forume.

  • VPS gostovanje

Priporočeno za majhna, srednja in tudi večja podjetja. Omogoča nam, da si strežnik prilagodimo po svoji meri, saj si lahko izberemo Windows, Linux ali drugi operacijski sistem. 

  • Namensko gostovanje

V tem načinu zakupimo celoten strežnik, ki ga ne delimo z nikomer. Če bomo registrirali domeno z namenom uporabe takega strežnika, potem lahko sprejmemo ogromno količino prometa na našo spletno stran.

Tehnična podpora na enem mestu

Res je, da registracijo domene lahko opravimo na mnogih mestih po spletu, je priporočljivo, da to storimo pri ponudniku, ki nam nudi vse na enem mestu. Na spletni strani www.plus.hr lahko pregledamo za razpoložljivost in kupimo željeno domeno, kot tudi strežnik. To nam močno olajša poslovanje ter tehnično pomoč. Poleg tega pa imamo na omenjeni strani tudi možnost WordPress in SEO optimizacije, ki bo našo spletno stran postavilo višje v iskalnem nizu v modernih brskalnikih.

Registracija domene je ena izmed najboljših odločitev, ko želimo izkoristiti splet za povečanje poslovanja. Z mnogimi gradniki pa lahko tudi hitro izdelamo spletno stran, ki bo izgledala odlično in bo privabila veliko število novih uporabnikov.

Objave iz iste kategorije: