Reševanje podatkov iz različnih elektronskih medijev

Verjetno se je tudi vam kdaj zgodilo, da ste izgubili dragocene slike, naloge, dokumente, video posnetke, poslovne dokumente ali kaj podobnega. Občutki ob takem pripetljaju niso prijetni. Toda, če pravilno odreagiramo, lahko rešimo marsikaj, kar se na prvi pogled zdi povsem nerešljivo.

Pri nas obstajajo številna vrhunska podjetja, ki vam nudijo profesionalno reševanje podatkov iz vseh vrst medijev. Podatke vam lahko rešujejo iz diskov z logičnimi in fizičnimi napakami, usb diskov, DVD/CD medijev, RAID sistemov, vseh vrst trakov ter vseh ostalih vrt medijev.

Najpogostejše napake

Podjetja pri reševanju podatkov zelo pogosto naletijo na napake, ki se ponavljajo. Med najbolj pogostimi so: slabi sektorji, udar strele, problemi z virusi, nenamerno formatiranje particij, pogonov, poškodovani podatki, fizične poškodbe elektronike, ROM težave, slabi kontakti elektronike, motorček trdega diska se ne odziva, firmware težave, zlepljene glave trdega diska, poškodovane glave trdega diska, slabi kontakti elektronike, neoriginalna elektronika, pregorela elektronika ter podobno.  

Podatkov ne rešujte sami

Zelo pomembno je, da izgubljenih podatkov ne rešujete sami, ampak se po pomoč obrnete na podjetja, ki vam jih bodo rešila v najkrajšem možnem času.

Taka podjetja se namreč lahko pohvalijo s številnimi prednostmi, kot so brezplačna analiza, najboljše cene, visoka uspešnost, najboljša in najbolj sodobna oprema, strogo spoštovanje zasebnosti in zaupnosti podatkov, brez rešenih podatkov ni stroškov.

Reševanje podatkov iz trdega diska

Reševanje podatkov iz trdega diska poteka po ustavljeni proceduri. Najprej je na vrsti pregled in analiza trdega diska. S pomočjo analize se lahko ugotovi, kakšna je napaka diska in kakšen pristop k reševanju podatkov je potrebno uporabiti. Glede na pristop se prične kopiranje diska, in sicer postopoma po sektorjih.

Ko se sektorji skopirajo, je potreben pregled in test rešenih podatkov. Za dostop do podatkov je pogosto potrebno razrešiti še težave enkripcije diska ali težave z datotečnim sistemom.

Pravilno pakiranje in dostava medija

Za uspešno reševanje vaših medijev je najbolj pomembno, da jih na primeren način dostavite na naslov podjetja, ki vam bo pomagalo po najboljših močeh. Najbolje je, da jih zavijete v antistatično vrečko in jih zapakirate v malce večji paket. Tako jih boste lahko dobro oblazinili z različnimi dodatki. Le na ta način bo medij varen pred vsemi morebitnimi udarci.

Napolnimo svoje mobilne naprave zunaj hiše. Zadnjih nekaj let so power banki vedno bolj popularni.  Preberi več …

Spominska kartica za najzahtevnejše uporabnike. Mobilne naprave po zmogljivosti postajajo vse bolj primerljive z osebnimi računalniki, zato prostora za shranjevanje podatkov in večpredstavnostnih vsebin ni nikoli dovolj. Preberi več …

Objave iz iste kategorije: