S cerado za avto zaščitite vozilo pred poškodbami

V kolikor doma nimate garaže, je priporočljivo, da uporabljate cerado za avto, s katero zaščitite vozilo pred poškodbami. Ponjava tudi ohladi notranjost vozila, saj prekriva vse površine, kjer se sonce upre. S cerado za avto tako zmanjšate verjetnost poškodb ter znižate temperaturo v poletnih mesecih.

Uporaba cerade za avto v vseh letnih časih

Zaščita avtomobila s cerado za avto je potrebna v vseh letnih časih. Poleti ponjava za avto zaščiti vozilo pred pretiranim segrevanjem. Notranjost vozila se manj segreje, kar pomeni tudi, da je potovanje poleti bolj prijetno.

Cerado za avto
Cerado za avto – prikaz uporabe

Obenem poleti vozilo zaščiti pred nepredvidenimi vremenskimi razmerami. Predvsem ga cerada za avto zaščiti proti toči. Slednja najbolj poškoduje sprednje iz zadnje steklo ter karoserijo. Zaradi poškodb se tudi zniža cena vozila. Kvalitetna cerada za avto tako poskrbi ne samo za ohlajanje vozila, temveč tudi za preprečitev poškodb površine vozila.

Uporaba cerade v prehodnih obdobjih

V prehodnih obdobjih, torej spomladi in jeseni, je cerada za avto pomembna, saj preprečuje, da se avtomobil pretirano umaže zaradi kombinacije dežja in nesnage. Obenem tudi  ponjava za avtomobil prepreči, da bi vaše parkirano vozilo poškodoval mimoidoči tovornjak, s katerega bi odletel kakšen kamenček.

Kako zaščititi vozilo pred točo s cerado za avto | Nasvet strokovnjaka

Uporaba ponjave za avto pozimi

V zimskem času pa je cerada za avto pomembna, saj prepreči, da bi sneg primrznil na steklo in karoserijo. Ponjava tudi prepreči škodljive posledice žleda, ki ga je zelo težko odstraniti s površine vozila brez poškodb. S ponjavo za avto tako tudi prihranite čas, ki ga bi porabili za čiščenje snega z avtomobila ter za odmrznitev stekel. Preprosto ponjavo potegnite z avtomobila in jo spravite v prtljažnik ter se odpeljite.

Enostavna namestitev cerade za avto v treh korakih

Namestitev cerade za avto je enostavna in poteka v treh korakih:

  • Ponjavo vzemite z vreče in potegnite čez vozilo,
  • Ponjavo napnite po celotni površini,
  • Zategnite in tri-točkovno pripnite ponjavo na vozilo.

Preoblikujte navadno cerado za avto v zaščito proti toči

Navadna cerada sicer ni primarno namenjena proti toči, vendar jo lahko preprosto preoblikujete. Prek spleta kupite izbrani model cerade, nato pa najprej na steklo in karoserijo namestite karton ali časopisni papir, čez njega pa potegnite ponjavo za avtomobil za dodatno zaščito. V kolikor vedno pri rokah nimate časopisnega papirja pa raje morda razmislite o nakupu cerade proti toči, ki enako deluje multifunkcijsko. Je pa ponjava proti toči debelejša ter bolj zaščiti avtomobil pred mehanskimi poškodbami.

Objave iz iste kategorije: