Spominska kartica za najzahtevnejše uporabnike

Številne naprave, ki jih uporabljate, od vas zahtevajo tudi poseben prostor, kamor lahko shranjujete nastale podatke. Ravno zato večina takšnih naprav vsebuje spominsko kartico. Ta deluje kot glavni prostor za shranjevanje vaših slik, glasbe, filmov ter podobno. 

Veliko naprav ima osnovni prostor za shranjevanje še vgrajen, sami pa ga lahko še dopolnite oziroma povečate. To vam omogoča spominska kartica. Večja in hitrejša, kot je, več bolje lahko koristimo napravo, v katero smo jo dali. Pred nakupom takšne kartice se je najprej treba pozanimati, ali je kompatibilna oziroma če se popolnoma ujema z napravo, kjer jo bomo uporabljali. 

Osnovna spominska kartica 

Če, na primer, s telefonom, foto aparatom ali katero od drugih podobnih naprav fotografirate ali ustvarjate posnetke oziroma videe, je osnovna spominska oziroma pomnilniška kartica povsem zadosti. 

Za vsakodnevno uporabo vam bodo specializirani prodajalci ponudili SD ali pa SDHC pomnilniško kartico, na katero lahko shranite kar dosti podatkov. Najpogosteje so to kar SD in microSD kartice. Zanje je značilno, da omogočajo razširitev prostora za shranjevanje od 32 GB do 128 GB. 

Hitra kartica z veliko kapaciteto 

Spominska kartica mora biti v prvi vrsti hitra in imeti dovolj veliko kapaciteto. Priporočamo vam nakup pomnilniške kartice z oznako SDXC. Oznaka pomeni, da ima spominska kartica razširjeno kapaciteto. 

Kartice za naprednejše naprave 

Če pri svojem delu in tudi sicer v življenju uporabljate naprednejše naprave s spominskimi karticami, te potrebujejo veliko večji in tudi hitrejši način delovanja. Takšna spominska kartica vam bo omogočila preprečevanje zastajanja slik med snemanjem. 

Velike pomnilniške kartice so v takem primeru zelo priporočane, saj vam bo pri zelo visokih resoluciji zelo hitro zmanjkalo prostora. 

Kartice za profesionalne namene 

Povsem drugačna spominska kartica pa se uporablja za profesionalne namene. Takšna kartica je, na primer, CFast ali pa XQD kartica, ki je namenjena za najzahtevnejše uporabnike. Z njo boste lahko dobili izjemno kakovostne slike ter videoposnetke. 

Reševanje podatkov s kartice 

Včasih pa pride pri uporabi spominske kartice tudi do številnih zapletov. Marsikdo med vami je že doživel, da se mu je v nekem hipu zazdelo, da je s spominske kartice izgubil prav vse podatke. Morda se vam je za trenutek ustavil svet, saj ste imeli na njej tudi zelo pomembne zadeve

Če ste se povezali s pomočjo spletne strani kotar.si, kjer vam ponujajo hitro ter učinkovito reševanje podatkov, je bila spominska kartica zagotovo rešena. 

Objave iz iste kategorije: