SSL certifikat zagotavlja varnejšo uporabo medmrežja

Možnost uporabe spleta ima ogromno prednosti. Tako lahko zelo hitro najdemo informacije, ki jih potrebujemo, elektronske naprave pa lahko uporabljamo celo za nakupovanje oziroma za različne oblike poslovanja. Vendar pa se po drugi strani velikokrat pojavljajo pomisleki glede tega, kako varni smo v resnici na internetu. Na srečo obstajajo danes odlične možnosti, s katerimi lahko zagotovimo, da je brskanje po medmrežju varnejše. Ena izmed najboljših opcij za to je zagotovo SSL certifikat. Z namestitvijo tega certifikata boste poskrbeli za več zaupanja pri uporabnikih vaših spletnih strani. 

Kdaj je SSL certifikat še posebej pomemben?

Skrb glede varnosti med uporabo interneta je v določenih primerih še posebej izrazita. V mislih imamo situacije, ko prek spleta posredujemo zaupne podatke. Tako je SSL certifikat skorajda nujen pri spletnih trgovinah, kjer kupci pogosto vnašajo podatke s svojih kreditnih kartic in podobno. Možnost zlorabe tovrstnih informacij je namreč eden glavnih razlogov, zaradi katerega so mnogi še vedno skeptični glede spletnega nakupovanja. 

Podobno velja tudi za spletno bančništvo, kjer so podatki prav tako občutljivi in je zato prav, da so ustrezno zaščiteni. Seveda pa je SSL certifikat smiseln tudi povsod tam, kjer se pošiljajo podatki, ki sicer niso neposredno povezani s financami, vendar gre še vedno za zaupne informacije, pri katerih obstaja povečano tveganje za zlorabe. Načeloma bi pravzaprav tak certifikat morala imeti kar vsaka spletna stran, ki želi poskrbeti za varnost svojih uporabnikov.

Izberite pravi certifikat za svojo spletno stran 

SSL certifikat je možen v več različicah. Tako morate dobro razmisliti, katera vrsta bi bila najbolj smiselna za vašo spletno stran oziroma spletno trgovino. Glavna razlika med certifikati je povezana s tem, kaj vse preverjajo. Najosnovnejši je tako tisti, pri katerem se preverja le lastništvo domene. Nekoliko naprednejši poleg tega zagotavlja še osnovno preverjanje organizacije. Tisti z najvišjo stopnjo zaupanja pa jamči standardizirano preverjanje organizacije z upoštevanjem najstrožjih standardov. 

Ne pozabite na pravočasno podaljšanje 

Potencialnim obiskovalcem določenih spletnih strani, katerih obisk zahteva deljenje zaupnih informacij, se v primeru, da na teh spletnih straneh ni nameščen ustrezen in veljaven SSL certifikat, prikaže varnostno opozorilo. Včasih pa obisk spletne strani sploh ni mogoč, s čimer lahko izgubite stranke. Pozorni bodite torej na to, da boste certifikat pravočasno obnovili.  Ni sicer nujno, da je ponudnik certifikata isti ponudnik kot tisti, ki ste ga izbrali za gostovanje spletne strani, ampak lahko izberete tudi kakšnega drugega.

Iščete zanesljiv hrvaški hosting, ki bi bil primeren za vašo spletno stran? Preberi več …

Objave iz iste kategorije: