Vodnik za izbiro prave akumulatorske kosilnice

Eden od odličnih načinov, da si olajšate urejanje okolice, je naložba v kvalitetno akumulatorsko kosilnico. Z akumulatorsko kosilnico vam ni treba skrbeti, da bi imeli v bližini podaljšek ali da bi našli dovolj blizu vtičnico – potrebujete le baterijo in že ste pripravljeni na delo! Na kaj morate biti pozorni pri izbiri prave akumulatorske kosilnice? Oglejmo si to.

Naložba v akumulatorsko električno kosilnico je idealna za vsakogar, ki želi na enostaven in učinkovit način poskrbeti za odličen videz svoje trate.

Kapaciteta baterije in čas polnjenja

Prva stvar, ki jo morate upoštevati pri izbiri akumulatorske kosilnice, je zmogljivost baterije in čas polnjenja. Na splošno velja, da večja kot je zmogljivost baterije, dlje bo kosilnica delovala z enim polnjenjem. Večina spodobnih modelov lahko z enim polnjenjem deluje do ene ure, nekateri pa lahko delujejo še dlje. Upoštevati morate tudi, koliko časa potrebuje kosilnica, da se popolnoma napolni – čim krajši čas, tem bolje! Nekateri modeli imajo možnost hitrega polnjenja, kar pomeni, da se lahko popolnoma napolnijo že v pol ure ali manj

Nastavitev širine in višine košnje

Naslednji dejavnik, ki ga morate upoštevati, je širina košnje in nastavitev višine. Širina košnje se nanaša na to, kako širok pas lahko kosilnica pokosi z vsakim prehodom. Večja širina košnje pomeni, da bo za pokritje celotne trate potrebnih manj prehodov, kar pomeni, da boste za košnjo porabili manj časa. Poleg tega lahko z nastavljivo višino košnje glede na svoje želje prilagodite, kako kratko ali visoko travo lahko pokosite. Večina dobrih modelov ponuja tri ali več možnosti nastavitve, tako da lahko pri vsaki košnji dosežete točno to, kar želite.

Prednosti akumulatorskih kosilnic

Akumulatorske električne kosilnice uporabljajo litij-ionske baterije, ki zagotavljajo dolgotrajno moč in zmogljivost. Odvisno od velikosti vaše trate lahko te baterije z enim polnjenjem zdržijo do dve uri. To pomeni, da vam ni treba skrbeti, da bi se baterija izpraznila sredi košnje ali da bi jo bilo treba polniti po vsaki uporabi. Ker ne uporabljajo bencina ali nafte, so poleg tega boljše tudi za okolje! Akumulatorske električne kosilnice so preproste za uporabo in zahtevajo minimalno pripravo – samo vstavite baterijo, pritisnite start in že lahko kosite! Ker ne potrebujejo bencina, tudi ni potrebe po dodatnem čiščenju. Imajo tudi ergonomske ročaje, s katerimi lahko udobno manevrirate po ozkih vogalih in zahtevnih terenih.

Zaključek

Zmogljivost baterije in čas polnjenja, širina košnje in nastavitve višine so pomembne lastnosti, ki pomagajo določiti, kateri model je najprimernejši za vaše potrebe. Ko boste ugotovili vse te dejavnike, lahko začnete iskati popolno akumulatorsko kosilnico za svoj dom! Z le nekaj kliki z miško boste na dobri poti, da boste vsak dan uživali v negi dvorišča brez napora!

Objave iz iste kategorije: