Vrhunski akumulatorji za vozila vseh vrst

Akumulatorji so pomemben del naših jeklenih konjičkov. Za njih je značilno, da shranjujejo elektriko za prihodnjo uporabo. Iz kemične reakcije razvijajo napetosti, ki nastanejo, ko se dva različna materiala potopita v elektrolit, raztopino žveplene kisline in vode. Elektrika iz njih teče v trenutku, ko se vzpostavi krogotok med pozitivnimi in negativnimi terminali.

Ko se akumulatorji praznijo, postanejo svinčene plošče bolj podobne med seboj, kislina postaja vse bolj šibka, napetost pa posledično pada. Lahko se izpraznijo do te mere, da nam ne morejo več zagotavljati zadostne količine električne napetosti.

Ponovno polnjenje

Izpraznjene akumulatorje lahko ponovno polnimo tako, da jim dovajamo električni tok. Ponovno popolnoma napolnjeni akumulatorji vzpostavijo kemično razliko med ploščami in tako so take naprave ponovno pripravljene, da delujejo s polno močjo. To, da akumulatorje vedno znova in spet napolnimo, imenujemo ciklična sposobnost akumulatorja.

Najboljši akumulatorji na trgu

Raziskave so pokazale, da so akumulatorji Varta ena od najboljših izbir med tovrstnimi napravami, ki nam jih ponuja sodobni trg.

Za blagovno znamko Varta namreč stoji vodilno svetovno podjetje na področju svinčevo kislinskih in naprednih akumulatorjev. Ti so namenjeni konvencionalnim, hibridnim in električnim vozilom. Akumulatorji Varta so prisotni v številnih prevoznih sredstvih. Najdemo jih lahko v milijonih avtomobilov, motornih čolnov, avtodomov, motociklov ter še kje.

Akumulatorji Varta nam prav tako dokazano zagotavljajo daljšo življenjsko dobo, večjo korozijsko odpornost in nižje stroške vzdrževanja. Ko izberemo akumulatorje te blagovne znamke, se hkrati odločimo za zelo zanesljivo in natančno tehnologijo, ki nam prinaša proizvodne lastnosti, najboljše v svojem razredu.

Akumulatorji Varta so gonilna sila, ki stoji za inovacijami, ki se navezujejo na velik prihranek goriva. Tehnologija njihove izdelave omogoča do kar petino manj izpustov toplogrednih plinov. Prav tako so zelo zanesljive naprave, ki bodo vedno znova ponovno zagnale motor našega avtomobila. Obenem bodo učinkovito zniževali porabo goriva.

Vrhunska izkušnja

Če bomo svoja prevozna sredstva pripeljali v servisno delavnico, ki nam ponuja Vartine akumulatorje, se bomo lahko na lastne oči prepričali tudi o odlični servisni izkušnji menjave akumulatorja. Prav tako je dobro vedeti, da so akumulatorji Varta vgrajeni v avtomobile najpomembnejših proizvajalcev avtomobilov. Zaupajo pa jim številni vozniki po celem svetu in ne samo pri nas.  

Ena od pogostih napak pri avtomobilskih motorjih, ki imajo čez 100 000 km, je senzor obratov za motor. Okvaro prepoznate tako, da opazite, da se motor ko se segreje preprosto ugasne. Preberite več …

Izposoja kombija vam olajša selitev ali prevoz večjih predmetov iz enega naslova na drugega. Preberi več …

Ali je vseeno, katero hladilno tekočino nalijete v avto? Preberite več v naslednjem članku …

Snežne verige vam bodo pozimi pomagale prevoziti zasnežen hrib ali zaledenelo cesto. Z snežnimi verigami se boste lahko odpeljali tudi tja, kamor sicer ne bi mogli priti. Kako izbrati verige za avtomobil in katere značilnosti pri tem upoštevati? Preberite več …

Objave iz iste kategorije: