Zakaj je lestev za bazen v večini primerov nepogrešljiva?

Če imate doma na vrtu ali na kakšni drugi ustrezni površini postavljen bazen, je skoraj verjetno, da je ob bazenu tudi lestev, ki je oprema, ki je veliko pomembnejša, kot si morda sploh mislite. Brez nje si najverjetneje kar težko predstavljamo, kako na dovolj preprost in hiter način priti v bazen in tudi iz njega. Še posebej to velja za vse tiste osebe, ki so nekoliko nižje rasti.

Vsekakor pa je bazenska lestev potrebna tudi zaradi varnosti, še posebej zaradi varnosti naših najmlajših. A tu je treba biti zelo pozoren. Če okoli bazena ni prisotnih starejših oseb, je vstop v bazen najmlajšim otrokom prepovedan. To preprečite tudi tako, da je v tem času lestev za bazen odstranjena na otrokom nevidno mesto.

Kakšna je varnostna bazenska lestev?

Ko boste iskali ustrezno lestev za bazen, boste kaj hitro ugotovili, da vse lestve niso enakega tipa in da prav vsaka ni primerna izbira za vaše potrebe. Na voljo je tudi posebna varnostna, ki ima poleg primarne še sekundarno vlogo oziroma funkcijo.

Varnostna lestev za bazen je posebej izdelana z mislijo na družine z majhnimi otroki in živalmi. Če torej svoje malčke najučinkoviteje želite zaščititi pred tem, da bi v bazen vstopali brez vaše vednosti, takšno vrsto lestve zagotovo nujno potrebujete. Omogoča namreč, da se z nje odstrani samo pohodni del, se ga pospravi na varno in s tem prepreči vstop v bazen.

Od česa je odvisna višina bazenske lestve?

Odgovor je sila logičen. Lestev za bazen oziroma njena velikost je zlasti odvisna od tega, kako visok je bazen. Proizvajalci vam ponujajo lestve najrazličnejših višin, na primer takšno z višino 132, 122 ali pa 107 centimetrov.

Bazensko lestev se lahko “skrije” v kot bazena, hkrati pa ima lahko tudi designerski pridih

Bazensko lestev primerne višine vam lahko pomaga izbrati tudi dober ponudnik tovrstne opreme. Lahko ga najdete kar na spletu, kjer vam v svoji prodajalni poleg kakovostno in sodobno zasnovane opreme, ponuja še drugo osnovno in dodatno opremo za bazene. Ne nazadnje so vam na voljo tudi številni pripomočki, ki odlično skrbijo za učinkovito vzdrževanje pa tudi čiščenje bazena. Odlična novica je tudi ta, da so cene sila dostopne.

Delovanje toplotne črpalke za bazen

Ogrevanje bazena na bolj učinkovit način

Delovanje toplotne črpalke za bazen je veliko bolj učinkovito. Ker toplo energijo pridobijo iz okolja, ne potrebujejo za ogrevanje porabiti veliko električne energije. Obenem pa niso vedno v stanju delovanja, saj ko se voda ogreje, prenehajo z delovanjem.

Objave iz iste kategorije: