Zložljiva kavč postelja v dnevni sobi

Dnevna soba s sedežno garnituro predstavlja središče vseh bivalnih prostorov v stanovanju, zato je pomembno, da jo z izbranim pohištvom po meri opremimo tako, da bo vsebovala estetske in barvno usklajene pohištvene elemente ter da bo hkrati tudi funkcionalna. Funkcionalna zložljiva kavč postelja tako zagotavlja optimalno izrabo dnevnega prostora, saj se iz dnevne sedežne zofe spremeni v udobno ležišče. 

Nekoč je veljalo, da dvižna ležišča poleg funkcionalnosti ne ponujajo dovolj estetskega sloga, ki bi dopolnjevalo ostale pohištvene elemente v dnevni sobi. Danes je temu drugače, saj pohištvo Tekavčič nudi ročno izdelane zložljive pohištvene elemente, kjer dvižna postelja s sedežno garnituro prihaja v različnih barvnih kombinacijah, oblikah, materialih in blagu, dimenzijah in okrasnih dodatkih, kot so naglavne blazine in po meri izdelani zaključni elementi. 

Prednosti zofe z dvižnim ležiščem v dnevni sobi 

V dnevni sobi običajno preživimo največ časa, zato je pomembno, da je sedežna garnitura udobna in dovolj velika za vso družino. To je tudi prostor, ki je idealen za druženja s prijatelji in družino. Kadar pa imamo v stanovanju premalo prostora, da bi lahko gostom ponudili dodatno spalnico z ležiščem, pa moramo najti načine, kako bi naši gosti navkljub prostorni stiski lahko pri nas prenočili.

Prav zato je zložljiva kavč postelja po meri odlična izbira, saj čez dan omogoča udobno sedenje ob druženju, v večernih urah pa se s pomočjo posebnega dvižnega oziroma zložljivega sistema v nekaj sekundah spremeni v udobno enojno ali dvojno ležišče. Mizarstvo Tekavčič zato izdeluje sedežne garniture različnih dimenzij, ki se prilegajo meram dnevne sobe, zato lahko glede na dimenzije zložljive zofe pridobimo dodatna enojna ali dvojna ležišča oziroma zakonska ležišča. 

Sedežna garnitura z ležiščem v omari 

Največjo prednost sedežne garniture z zložljivim ležiščem predstavlja omara, ki čez dan opravlja nalogo estetskega pohištva s policami in ostalimi pohištvenimi elementi, ko pa zofo dvignemo v udobno ležišče, pa omara služi kot stičišče med gornjim delom ležišča in se tako spremeni v nosilni okvir ležišča. Postelja v omari je zaradi kompaktne strukture omare bolj stabilna in hkrati tudi nekoliko dvignjena nad tlemi. 

Ko dvojno ali enojno ležišče ponovno zložimo v sedežno garnituro, omara začne opravljati funkcijo pohištva, ki daje dnevni sobi drugačno, estetsko in slogovno dovršeno podobo. Pri tem mizarstvo Tekavčič lahko v omare vgradi tudi dodatne police za postavitev okrasnih predmetov in zaključne pohištvene elemente, zato da bo kavč postelja z omaro v ozadju dajala videz estetske skladnosti pohištva v dnevni sobi. 

Objave iz iste kategorije: