Zmogljiv mulcher za travo za naravno gnojenje trate

Mulcher za travo je pravzaprav kosilnica za košnjo travnatih površin, ki deluje na podoben način kot običajne kosilnice, vendar z eno večjo razliko. Ti kosilni stroji imajo namreč posebna rezila, ki režejo travo, vse dokler odkos ne postane zelo majhen. Nato se ti pokošeni odrezki trave v majhnih koščkih uporabijo za gnojenje zemlje, saj jih kosilnica spusti ponovno na tla. 

Ker travni odkosi v manjših koščkih vsebujejo od 80 do 90 odstotkov vode, se zelo hitro posušijo, poleg tega pa s tem lahko ustvarimo vrsto komposta, ki izboljšuje zdravje vrta in travnatih površin. Tako so trate tudi bolj zelene. Trata pridobi dodatna hranila, saj se pokošeni odkosi razgradijo s pomočjo talnih mikroorganizmov, ki sproščajo hranila iz odreza nazaj v tla.  

Kako deluje mulčer kosilnica za trato?  

Kosilni stroj za mulčenje ima na zadnjem delu izhodni kanal za izrez trave. Ta del je pri košenju potrebno zapreti s plastičnim blokom z ročajem, ki ga ročno potisnemo v izhodni kanal. Mulcher za travo pa je lahko opremljen tudi z integriranim sistemom drsnih vrat, ki ga upravlja ročica. Kosilni stroj ima tudi lopatico oziroma posebno rezilo, ki ustvarja zračni tok in omogoča rezanje trave, dokler se le-ta ne spremeni v manjše koščke. 

Vakum rezila na travnati kosilnici omogoča, da se odkosi spustijo navzdol na trato, kjer se hitro razgradijo in zagotovijo dušik in fosfate, ki so potrebni za zdravo trato. Kosilnica za košnjo travnatih površin ustvarja popoln pretok zraka za recikliranje izrezkov po območju košnje, kjer se pokošena trava premika navzdol skozi rezila. 

Pomembne prednosti uporabe kosilnega stroja za trato 

Uporaba kosilnice za mulčenje je eden od bolj učinkovitih načinov za naravno gnojenje trate, brez uporabe kemičnih gnojil. Mulcher za travo izboljšuje rast in zdravje trate, saj zmanjšuje izhlapevanje vlage iz trate in ohranja temperaturo tal bolj hladno, kar je pomembno za rast. 

Poleg tega pa je uporaba kosilnice za košnjo travnatih površin tudi priročna, saj ne ustvarja organskih odpadkov, ki bi jih morali nato po košnji pograbiti, odstraniti in odnesti v smeti. 

Vrste mulčer kosilnic na voljo za nakup 

V specializirani spletni trgovini za prodajo produktov za vzdrževanje travnih površin na naslovu www.ab-doo.si sta na voljo za nakup dve vrsti kosilnih strojev za mulčenje, ki jih izdeluje priznan proizvajalec Ransomes Jacobsen. Prvi mulcher za travo je odlična izbira za komunalna podjetja, saj je izredno okreten, gibljiv, ekonomičen in omogoča kakovosten odkos trave. 

Druga kosilnica za mulčenje je namenjena uporabnikom, ki morajo v kratkem času pokositi večje travnate površine. Pri tem trije kosilni elementi omogočajo košnjo v večji širini ter hkrati zagotavljajo natančen, hiter in kakovosten odkos trave do manjših koščkov. 

Objave iz iste kategorije: